MITÄ SAAN VAPAAEHTOISTYÖSTÄ…

Lähteäkseen vapaaehtoistyöhön on tehty työ yhteisen asian eteen yhdessä ystävien kanssa, koska niin kait se useimmilla on, että joku houkuttelee sinut mukaan johonkin asiaan ja kun lähdet siihen ja näät tuloksen onnistuessasi, antaa se sen tyydytyksen, että on onnistunut ja ehkäpä joku samoin ajatteleva ja tunteva on valmis ryhtymään työhön ja homma jatkuu ja pyörii. Saman henkiset ja samoin ajattelevat ihmiset saavat yhdessä aikaan hyvää energiaa ja sitä on hyvä jakaa muillekin erilaisten kanavien kautta ja vapaaehtoistyö on ehkä sitä parhaimmillaan.

Sinikka Nylander

Muistelu syksyn 2013 Otepään matkasta

Vuonna 1376 ritarit Herman ja Otto von Uexküllin perustivat kartanon nimeltä Wollust. Vuonna 1836 kartano sai uuden omistajan, kreivitär von Stoekelvergin ja uuden nimen: Heilligensee (Pühajärvi). Vuonna 1920 Pyhäjärvestä tuli Viron taiteilijoiden, kirjailijoiden sekä yleensä sivistyneistön suosima lomanviettopaikka. Vuonna 1940 kartanosta perustettiin lomakoti, joka toimi muutamia taukoja lukuun ottamatta lähes 60 vuotta. Vuonna 2013 Pyhäjärvi on suosittu edelleen. Kävijöinä ovat urheilijat sekä kuntoutusta kaipaavat ja vain rentoutusta hakevat.

Pirkka-Hämeen Psoriasisyhdistys teki matkan Pyhäjärvelle 6.10.-13.10.2013. Meidän ”hiihtojoukkueemme” lähti Tampereelta klo 5 sunnuntaiaamuna. Kyyti oli varmaa: Pena ajoi ja Tuula ohjasi. Kuten aina, hauskaa oli. Matkan aikana oli tietokilpailuja ja muuta mukavaa. Paluumatkakin sujui samaan tahtiin.

matkakertomus_kuva_linja-autossa.jpg


Perillä oli lääkärintarkastus ja saatiin hoito-ohjeet: 4-16 erilaista hoitoa. Ruoka oli suhteellisen hyvää ja paljolti urheilijoille tarkoitettua: etupäässä höyrykypsennettyä ja spagettia, eli hyvin sulavaa ja energiaa antavaa. Tarjolla oli myös perunaa, salaattia ja jälkiruoat.

Alakerrassa oli pub ja siellä muutamille tuli ahaa-elämys: oli nimittäin biljardipöytä, keilahalli ja 24 m:n uima-allas, höyrysauna, kuntosali ja paljon muuta. Omaan laskuun sai kauneutta koko kropalle tai osalle: käsi- ja jalkahoitoa kampaaja ja parturi eli kaikkea mitä vain voi keksiä muiden hoitojen välillä.

Pelasimme myös Bingoa ja Trivialia, varmaan laulettiinkin. Teimme kaikkea niin paljon , ettei ihan kaikkea muista, Marja-Liisa oli tehnyt taas kerran miehen työn apujoukkoineen suunnitellessaan ohjelmaa.

matkakertomus_keilaus.jpg


Kävimme retkellä Tartossa. Samalla reissulla näimme hiihtokeskuksen ja hyppyrimäen. Lunta ei ollut, joten ”hiihtojoukkueemme” pidättäytyi hiihtämisestä ja hypyistä. Muutamia jouduttiin kyllä pidättelemään.


matkakertomus_otepaa__hyppyrimaki.jpgmatkakertomus_tarto_kaupunkimatka.jpg
matkakertomus_otepaa__hiekkaranta.jpg
matkakertomus_tuulimyllykahvila_puolimatkassa.jpg

Kaikki joukolla mukaan ensi kerralla!

Terveisin Ojasen Lissu ja kaikki mukana olleet